کتاب بیشعوری

اثر خاویر کرمنت از انتشارات تیسا - مترجم: محمود فرجامی-کتاب هایی که زندگی شما را دگرگون خواهند کرد

خاویر کرمنت نویسنده کتاب بیشعوری 26 سال پیش نسبت به شخصیت دونالد ترامپ هشدار می‌دهد و به طور آشکار او را بیشعور می‌خواند. در جایی از کتاب بیشعوری به کتاب مقدس بیشعورهای تاجر به نام «هنر دزدی» اثر «دونالد کرامپ» اشاره می‌شود. که مقصود نویسنده کتاب «هنر معامله» نوشته «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور فعلی آمریکا، است.
در کتاب می شنویم:
«کتاب مقدس این نوع بیشعورها (بیشعورهای تاجر) کتابی است به نام هنر دزدی از دونالد کرامپ که می‌نویسد:«راستی و درستی، مهمل و بی‌معنی اند. همیشه مفیدترین راهکارها در تجارت، مدیریت درستکاری عداد و ارقام است. چرا باید برای به‌دست آوردن چیزی به سختی و با صداقت کار کرد وقتی می‌توان آن را به راحتی دزدید؟»
چاره‌ای هم نیست وقتی یک نفر با کمبود لیاقت و توانایی اصرار داشته باشد که در جلسات، مذاکرات و محاسبات به هر نحوی کارش را پیش ببرد، باید کمبودهایش را با حقه بازی، حرافی و بلوف زدن جبران کند. بیشعورهای گنده‌گو از همینجا پیدا می‌شوند. او هنرنمایی یک گنده‌گو وقتی است که سرنخ کلام از دستش رفته باشد و نداند درباره چی حرف می‌زند. چنین بیشعوری خودش را در برانگیختن دیگران (چرندگویی)، خلاقیت(دزدیدن ایده‌های دیگران)، تعامل (ارعاب دیگران) و مدیریت (سرپوش گذاشتن بر گندکاری‌هایش) خبره نشان می‌دهد.
کتاب صوتی بیشعوری اثر خاویر کرمنت است. نویسنده ای که بیست سال آزگار با بیشعوری خود، خانواده و اطرافیانش را آزار داد. از دید او تقریبا همه افراد بیشعورند. اگر معتقدید که بهتر است کرمنت درمورد زندگی خودش نظر بدهد باید بگویم بی شعوری یک بیماری است که اغلب افراد مبتلا، از آن بی اطلاع هستند و معمولا در قبال این اتهام می گویند: من بي‌شعور نيستم، تو بیشعوري. بعضي خصوصيات مشترك بیشعورها از اين قرار است: خودپسندي فجيع، نفرت انگيزي بي حد، خيرخواهي متكبرانه، ضميرناخودآگاه غيرقابل نفوذ، كسب قدرت با خوار و ضعيف كردن ديگران، امتنا از صفات اصلي انساني و سوءاستفاده بي رحمانه از آدم های ساده. اگر هنوز هم فکر می کنید که تنها همسایه بی ملاحظه یا مدیر بی احساستان گرفتار بیشعوری هستند پیشنهاد می کنم این کتاب را گوش کنید تا با مثال های ملموس خاویر کرمنت مصداق های بارز بیشعوری را در خود و اطرافتان ببینید.

این کتاب در سال 1990 در امریکا منتشر شد و محمود فرجامی آن را اولین بار در سال 1390 به زبان فارسی ترجمه نمود. هرچند به دلیل نگرفتن مجوز چاپ آن را به صورت اینترنتی منتشر کرد تا بالاخره در سال 1394 به صورت چاپی در ویترین کتاب فروشی ها قرار گرفت. این کتاب در ایران از همان ابتدا با استقبال فراوانی مواجه شد که البته نثر روان و طنزآلود فرجامی در این محبوبیت بی تأثیر نبوده است.

بیشعوری نوعی اعتیاد است مثل اعتیاد به مواد مخدر یا الکل. فرد معتاد تمایل به تکرار کار خود دارد و این اعتیاد از فرد به جامعه سرایت می کند و محیطی آزاردهنده را به وجود می آورد. بیشعورها چندین دسته اند و ویژگی های مشخصی دارند. آن ها قانون های نانوشته ای دارند، مثلا: تمام قوانين براي اين به وجود آمده‌اند كه نقض شوند، اما فقط تو، حق داري كه آن را زيرپا بگذاري نه ديگران و یا تمام مشكلات را ديگران به وجود آورده‌اند. آن ها بر این باورند که علت اعتراض مهم نيست. مهم خود اعتراض كردن است كه به خاطر آن زندگي مي کنند و همواره معترضند.

کمترین بهره ای که پس از شنیدن کتاب می برید، این است که می توانید بیشعورها را بشناسید و از آن ها دوری کنید اما، شاید آنچه که در این کتاب صوتی شنونده را بیش از یک کتاب طنز و یا بیانگر واقعیت های تلخ اجتماعی با خود همراه می کند نشان دادن روش برخورد با بیشعورها و چگونگی درمان بیشعوری است. خاویر کرمنت انواع و اقسام مثال ها از انسان های بیشعور را با ذکر جزئی ترین رفتارها بیان می کند و چون این فضا قصه های واقعی از زندگی خود و نزدیکانش را به همراه دارد شیرینی دوچندانی به کتاب می بخشد.

هرکسی گفته هیچ بیشعوری در دنیا وجود ندارد، خودش هم بیشعور است. من سه تا بچه بیشعور دارم و هر روز دارم هر چهارتاشان را تحمل می کنم. آخر شوهرم هم بیشعور است.
- خاویر کرمنت؛ بیشعوری


خرید کتاب بیشعوری
جستجوی کتاب بیشعوری در گودریدز

معرفی کتاب بیشعوری از نگاه کاربران
کتاب های مرتبط با - کتاب بیشعوری


 کتاب چرا دودل بودن آن قدرها هم بد نیست؟
 کتاب انسان سالاری
 کتاب انسان سالاری
 کتاب توسعه مهارت های کوچینگ
 کتاب توسعه مهارت های کوچینگ
 کتاب جایی که شکست خورده ای،به دنبال شادی نباش